Werkzaamheden


image

Sierpleister

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is daardoor zo hard dat het oplopen van beschadigingen bijna niet mogelijk is. Vooral voor gezinnen met kinderen is het de ideale muurafwerking.

Er zijn verschillende soorten sierpleisters op de markt. Iedereen kent spachtelputz. Deze is te  verkrijgen in verschillende korreldiktes. Andere soorten  sierpleister zijn onder andere rustiekputz, granol, rolpleister metallic sierpleister.

Voordat de sierpleister wordt aangebracht worden de muren voorgestreken. Het voorstrijkmiddel zorgt voor een sterke hechting tussen de wand en de sierpleister. De ondergrond dient egaal te zijn, goed droog en schoon, dus vrij van vetresten, stof, behanddeeltjes etc

Wij werken met de buitenkwaliteit sierpleister, omdat deze harder en kleurvaster is dan de binnenkwaliteit sierpleister en goed schoon te maken is. De sierpleister kan vrijwel aangebracht worden in iedere gewenste kleur, dus wilt u een levendige, warme en gezellige sfeer in huis dan is de sierpleister de keus voor u.


Wanden gepleisterd

image kopie 5

Elke wand afwerking begint bij een laag glad pleisterwerk. Het doel van pleisterwerk is het egaliseren van uw ruwe wanden en plafonds. Door middel van een glad pleisterwerk afwerking hebben uw wanden of plafonds een goede basis voor een zeer mooie, perfecte afwerking zo als u het graag zou willen.

Er zijn twee soorten van pleisterwerk: behangklaar of sausklaar. Bij behangklaar wordt de wand strak getrokken. Bij sausklaar wordt de wand super glad en egaal afgeleverd zodat deze in elke kleur gesaust kan worden. Het is een moderne wandafwerking wat veel gevraagd wordt, het is tijdloos, strak, trendy uitstraling van u woning en is in iedere kleur te sausen, ook is dit een hele goede ondergrond voor muurschilderingen.

De laagdikte van glad pleisterwerk is ca. 3-5 mm, indien je dikkere lagen zal moeten aanbrengen praat je over glad stukwerk (raaplaag) 6 mm-50 mm om de wand helemaal uit te vlakken.


   

© Stuckadoorsbedrijf A.Bos 2013